Cargols a la Gormanda

miércoles, 3 de marzo de 2010


Com molt de vosaltres sabeu, a Lleida es molt apreciat la cuina amb caragols . A casa meua sempre en prepareven de moltes maneres diferents : a la llauna, amb cassola de troç , a la brutesca... Avui us presento una recepta molt simple però amb un resultat deliciós: caragols a la gormanda.

INGREDIENTS :


  • 1,5 kg de caragols ( si podeu compreu caragols bovers )
  • 2 grans d'all i julivert
  • 500 grams de carnsalada
  • 1 ceba
  • 1 copeta (~5 cl) de cognac
  • 2 cullerades de farina
  • 3 fulles de llorer, sal, oli y pebre negre
  • Llangonissa (opcional)

PREPARACIÓ:

En una olla posarem els caragols a bollir amb la sal (al gust) amb les fulles de llorer . Per tal de que els caragols no s'amaguin dintre la closca els "enganyarem" : els posarem amb aigua freda al foc fluix, i gradualment pujarem la intensitat del foc fins a la meitat. Els bollirem durant 20 minuts o mitja hora segons la mida del caragol.

Mentresant en una cassola de fang posarem a fregir els alls i la ceba tallada ben petita. Quan estigui ben daurat agregarem la carnsalada tallada en tires gruixudes i la llangonissa. Remenem durant uns 2 o 3 minuts i afegim el cognac. Deixem reduïr una mica i afegim els caragols. Els tindrem a la cassola a foc mig durant 15 o 20 minuts. Durant els últims 5 minuts afegirem la farina poc a poc (ens podem ajudar de un colador) per tal de lligar el plat. El resultat es boníssim ;)

Suggerencia : Per als atrevits un aconsello posar una guindilla petita quan esteu daurant la ceba.

0 comentarios:

Publicar un comentario

Cuina amb Gràcia Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino