- 1,5 kg de caragols ( si podeu compreu caragols bovers )
- 2 grans d'all i julivert
- 500 grams de carnsalada
- 1 ceba
- 1 copeta (~5 cl) de cognac
- 2 cullerades de farina
- 3 fulles de llorer, sal, oli y pebre negre
- Llangonissa (opcional)
PREPARACIÓ:
En una olla posarem els caragols a bollir amb la sal (al gust) amb les fulles de llorer . Per tal de que els caragols no s'amaguin dintre la closca els "enganyarem" : els posarem amb aigua freda al foc fluix, i gradualment pujarem la intensitat del foc fins a la meitat. Els bollirem durant 20 minuts o mitja hora segons la mida del caragol.
Mentresant en una cassola de fang posarem a fregir els alls i la ceba tallada ben petita. Quan estigui ben daurat agregarem la carnsalada tallada en tires gruixudes i la llangonissa. Remenem durant uns 2 o 3 minuts i afegim el cognac. Deixem reduïr una mica i afegim els caragols. Els tindrem a la cassola a foc mig durant 15 o 20 minuts. Durant els últims 5 minuts afegirem la farina poc a poc (ens podem ajudar de un colador) per tal de lligar el plat. El resultat es boníssim ;)
Suggerencia : Per als atrevits un aconsello posar una guindilla petita quan esteu daurant la ceba.
0 comentarios:
Publicar un comentario