Sardines Escabetxades

miércoles, 2 de junio de 2010




La tia Carmeta feia amb un dels aliments més barats una verdadera delicia !





INGREDIENTS:
- 1 kg de sardines
- Una cabeça d’alls
- 2 fulles de llorer
- Herbes aromàtiques: branca de farigola, branca de romaní, un parell de claus d’olor...
- Oli
- Pebre vermell (dolç)
- 1/2 got de vinagre (blanc)




Netegem les sardines, salem i deixem escórrer.

En una paella posem oli abundant i les anem fregint prèviament enfarinades (les espolsem per treure l’excés de farina). A mesura que les anem traient de la paella les anem col·locant en un recipient i amb l’ajuda d’un colador hi tirem pebre vermell pel damunt. Anem fent capes de sardina fins que les tinguem totes fregides.

A l’oli de fregir, si no està molt cremat i brut de farina, si és així el colem, hi posem la cabeça d’alls desgranada o partida per la meitat, per què s’enrosseixin una mica, a continuació afegim les herbes aromàtiques, tot a foc baix. Apartem del foc i vigilant per què no ens esquitxi hi tirem el vinagre, ho tornem al foc per què s’evapori l’alcohol i seguidament ho aboquem per sobre les sardines, en calent.. Deixem refredar i guardem tapades a la nevera.

També es pot fer l’escabetx cuit, es a dir, quan tenim les sardines mig fregides, les empolvorem amb el pebre vermell i les reservem, fem la salsa de l’escabetx de la mateixa manera que abans, i quan ja s’ha evaporat l’alcohol del vinagre hi afegim les sardines i les deixem coure durant uns 5-10 minuts. Deixem refredar i guardem tapades a la nevera.



Bon profit !!

2 comentarios:

lolines dijo...

Aquestes sardines son semblants a las que he aprés del meu pare i certifico que so boniiiiisimes.

lolines dijo...

Francesc sempre estaras al meu record

Publicar un comentario

Cuina amb Gràcia Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino